Presenttips: modellflyg till honom, läppstift till henne

Att köpa presenter är ibland en ångestladdad upplevelse. Det är svårt att veta vad andra gillar och vad de kommer uppskatta att få i present. För att du ska slippa känna ångest inför nästa presentköp, får du några presenttips här nedan som kan vara behjälpliga för dig. Använd tipsen som inspiration eller kopiera dem rakt av.

Tänk så här vid val av presenter

När du ska ge bort något i present är det viktigt att tänka på vad du vet om personen i fråga. Har han eller hon en hobby eller ett intresse av något slag? Allt som kan underlätta en hobby eller ett intresse är alltid en tacksam gåva. Om du inte känner personen i fråga så väl kan du försöka anpassa presenten efter något mer ytligt, exempelvis efter personens favoritfärg. Försök gärna att ta reda på något personligt hos den du ska ge presenten till så du har något att gå efter.

Presenter – inget som måste köpas

Det är lätt att tänka att en present måste vara något du ska köpa, men så behöver inte fallet vara. Att skapa en egen present går lika bra. Gör något roligt av fotografier eller använd dina egna intressen för att skapa presenten. Kanske gillar du att sy, måla eller skriva låtar? Det kan i så fall bli en väldigt personlig och fin present att ge bort.

Förslag på presenter när idétorkan slår till

Ibland kan det vara omöjligt att komma på vad du ska ge bort i present och just därför kommer här några förslag:

  • Ett läppstift till henne.

Många kvinnor älskar smink och ett läppstift kan därför vara en bra present att ge bort. Läppstift och parfym är produkter som många kvinnor inte unnar sig då de kan vara ganska dyra. Därför är det väldigt tacksamt att få dem i present.

  • Ett modellflyg till honom.

Gillar han att resa eller är han besatt av flyg? Köp ett modellflygplan som han kan roa sig med.

  • Blombukett till värden.

Om du är bortbjuden på middag går en blombukett till värden alltid hem.

  • Tårta till kalaset.

Är du bjuden på kalas kan en tårta fungera som present. Mer komplicerad än så behöver presenten inte vara.

  • Presentkort för alla.

Ett presentkort är en väldigt bra present oavsett vem du ska ge present till. Välj butik efter personen i fråga.