Framtidens flygplan

Nu för tiden flyger man oftare än förr. Dels är det billigare och dels är det smidigare. Idag finns det fler flygbolag än förr och på detta sätt är konkurrensen större och priserna lägre. Flygbolagens expansion väntas fortsätta. Flygplan har utvecklats väldigt mycket under åren, men nu får ett team från Airport Parking & Hotels hjälp av en student inom flygplansdesign för att förutse hur flygplan kan se ut om 30 till 40 år. Några av slutsatserna är följande; flygplanskroppen kommer att vara bredare, vissa flygplan kommer att vara vidgade med större vingar och dessa skulle kunna få plats med 1000 passagerare.

Utvecklingen av flygplan är stor

framtidens flygplan blir mer miljövänligt och mycket mer bränsleeffektiva än idag. Framtidens flygplan skulle släppa ut en bråkdel av dagens utsläpp. Miljön spelar en stor och viktig roll när det gäller flyg och medvetenheten har ökat. Det kommer inte att finnas många fönster i flygplanen, istället kommer väggarna bland annat prydas med vyer från utsidan, levande utomhusscener på väggarna och avslappnande program som kommer att hjälpa resenärerna att slappna av och somna. Det kommer inte att finnas några TV- skärmar på flygplansstolarna framför passagerarna. Många ändringar kommer att ske. Målet är att göra flygresorna mer miljövänliga och mer bekväma för passagerarna.

Framtidens flygplan – miljövänligt och bekvämt

Framtidens flygplan kommer att vara mycket miljövänligare, men även mer bekväma för passagerarna. För många resenärer är flygresan ett obekvämt sätt att börja en semester på. I framtidens flygplan kommer sätena att vara bredare och det kommer att finnas större benutrymmen. Detta betyder att passagerarna kommer att vara mer bekväma och utvilade när de kommer fram till destinationen. Hittills har flygplan utvecklats mycket genom åren och detta kommer att fortsätta. Det viktigaste när det gäller utvecklingen är miljömedvetenheten och detta är något som resenärer är måna om. Man ser väldigt ofta resenärer som till exempel väljer att åka tåg istället för flyg på grund av miljömedvetenheten.